Stjärnkväll vid Venastugan!

Stjärnkväll vid Venastugan!

När Örebro Astronomi arrangerar en visning av stjärnhimlen vid Venastugan sker detta alltid med kort varsel vilket förstås beror på att det oftast är mulet.

Ikväll har vi, än så länge, goda förhoppningar om en skapligt molnfri himmel. Vi inbjuder alltså till en kväll där vi visar och berättar om stjärnhimlen, både med och utan teleskop. Så gör dig beredd att komma till Venastugan klockan 19. Här finns en karta om du är osäker på vägen: http://www.orebroastronomi.se/info-om-aktiviteter/

Ta gärna med egen fika. Stugan är varm och där kan du också få veta mer om de objekt som vi ser i teleskopen. Under den öppna stjärnhimlen är förstås varma kläder välbehövliga. Bommen är öppen så det går bra att ta bilen ända upp till stugan. Alla är välkomna. Ingen föranmälan.

OBS! Om väderläget skulle försämras under eftermiddagen kommer vi att avblåsa kvällens event senast klockan 18 vilket meddelas här på Facebook. Vi håller tummarna!