Bli inte grundlurad!

Stjärnnamn-Kartnamn

Om ett företag erbjöd dig att få sätta ditt eget namn på en svensk ort, låt säga Örebro, skulle du då vilja betala för detta?

Skulle det göra någon skillnad om det nya namnet skrevs in i en bok som förvaras i ett kassavalv eller i ett dataregister med ett tjusigt namn? Naturligtvis inte! Inget företag har tillstånd att ändra på svenska ortsnamn och inget företag på jorden har rätt att officiellt namnge stjärnor. Däremot har man rätt att försöka tjäna pengar. Man tar ordentligt betalt för att du ska få sätta ett eget namn på en stjärna som sedan långt tillbaka heter något helt annat. Om du sedan tror att stjärnan verkligen bytt namn har du tyvärr gått på en kostsam nit.

Låt dig inte luras att betala flera hundra kronor för ett vackert men ack så värdelöst certifikat.